Ανακαίνιση με πατητή τσιμεντοκονία.

Ανακαίνιση με πατητή τσιμεντοκονία.

Ψάχνετε να ανακαινίσετε ένα δωμάτιο ή και ολόκληρο το σπίτι σας οικονομικά και εύκολα; Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σας προτείνει ένα υλικό επένδυσης τοίχων και δαπέδων. Πρόκειται για την Bau Resina, ένα υλικό λεπτού πάχους (2-4mm), φιλικό προς το περιβάλλον, με βάση το τσιμέντο και το χαλαζία που διασφαλίζει υψηλή αντοχή.

Εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους σκληρών επιφανειών: Δάπεδα, τοίχους, έπιπλά, σκάλες, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ήδη υπάρχουσες επενδύσεις: Κεραμικά, μωσαϊκά, μάρμαρο, σοβά, σκυρόδερμα, μέταλλο, ξύλο, πλαστικό, πλακάκια, φυσικούς λίθους κλπ. Διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, δίνοντας σας τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε και να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται μοναδικός.

 

Προετοιμασία υποστρωμάτων.

Όλα τα υποστρώματα πρέπει να είναι σταθερά, επίπεδα, ώριμα, ενιαία, ανθεκτικά, στεγνά, χωρίς αποκολλώμενα μέρη, να μην παρουσιάζουν τάση συρρίκνωσης, ανιούσα υγρασία και να μην υπόκεινται σε αρνητική υδροστατική πίεση. Απομακρύνουμε σαθρά αποκολλημένα τμήματα, ρύπους, λάδια και σκόνες. Όσον αφορά την ποιότητα του σκυροδέρματος σαν υπόστρωμα θα πρέπει να έχει ελάχιστη αντοχή σε εφελκυσμό 1,0 N / mm2 ελάχιστη αντοχή σε θλίψη 25 MPa και οι ρύποι να απομακρύνονται με απόξεση, αμμοβολή, ή με κάποια άλλη μηχανική μέθοδο. Μετά από αυτό η επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί από τη σκόνη με σκούπα υψηλής απορροφητικότητας. Εάν τα υποστρώματα είναι ανώμαλα ή υπάρχουν ρωγμές, απαιτείται επισκευή. Η επισκευή θα πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά όπως SUPERFIX 30, SUPERFIX 50, BETOFIX B70 κλπ. Το BAU-RESINA έχει ικανότητα γεφύρωση ρωγμών πλάτους το πολύ 0,2mm που προέρχονται από το υπόστρωμα. Οι επιφάνειες πρέπει να προετοιμάζονται κατάλληλα με την εφαρμογή μιας στρώσης από αστάρι BAULAT, SUPERLAT LATEX ή SUPERGRIP, αναλόγως το είδος του υποστρώματος αραιωμένο με νερό ώστε να βελτιωθεί η πρόσφυση και να μειωθεί η απορροφητικότητα. Το SUPERGRIP είναι κατάλληλο για επιφάνειες χαμηλού πορώδους (παλιά πλακίδια, μάρμαρα κλπ.) Το BAULAT ή SUPERLAT LATEX είναι κατάλληλο για μεσαίου και υψηλού πορώδους επιφάνειες.

 

Προετοιμασία υλικού.

Το υλικό προετοιμάζεται σε δοχείο ρίχνοντας πρώτα περίπου ¾ της απαιτούμενης ποσότητας νερού και προσθέτοντας το περιεχόμενο του σάκου σταδιακά ανακατεύοντας με την χρήση ηλεκτρικού αναδευτήρα χαμηλών στροφών. Στη συνέχεια προσθέστε νερό εωσότου έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές με την επιθυμητή εργασιμότητα. ≈ 7,5 l / 1 σακί 23kg. Για να ενισχύσουμε την πρόσφυση και την ελαστικότητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για νερό το συστατικό Β (ρητίνη) το οποίο είναι συσκευασμένο σε δοχεία με προκαθορισμένη αναλογία ανάμειξης. Η αναλογία ποσότητα ανάμειξης του συστατικού Β δεν είναι δεσμευτική. Μπορείτε να προσθέσετε λιγότερη ποσότητα για περισσότερο θιξοτροπική σύνθεση, ανάλογα με την εφαρμογή.

*Η προσθήκη υπερβολικού νερού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αντοχής του κονιάματος. Προτείνεται τακτική ανάδευση. Μετά την ανάμειξη είναι έτοιμο προς χρήση μην προσθέτετε στο σύστημα BAU RESINA κανένα άλλο στατικό (τσιμέντο, αδρανή κλπ.)

 

Εφαρμογή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ:

Εφαρμόστε το μείγμα στο υπόστρωμα χρησιμοποιώντας μεταλλική επίπεδη σπάτουλα πιέζοντας την στην επιφάνεια. Εφαρμόστε το δεύτερο χέρι όταν το πρώτο έχει στεγνώσει. Αν υπάρχει κίνδυνος ρηγματώσεις του υποστρώματος εφαρμόστε μία καθολική στρώση υαλοπλέγματος καρέ 4×4 160gr ενσωματωμένη στην πρώτη στρώση του κονιάματος. Στην συνέχεια εξομαλύνετε την επιφάνεια με την μεταλλική σπάτουλα για την τελική επιπέδωση της. Μετά από λίγα λεπτά όταν το υλικό αρχίζει να σκληραίνει μπορείτε να πιέσετε με τη σπάτουλα για λεία επιφάνεια. Μπορείτε να βρέξετε την σπάτουλα με νερό πριν από το δεύτερο πάτημα για να δημιουργηθούν σκιές ή να δημιουργήσετε άλλη υφή αναλόγως τον τρόπο που θα πατηθεί η τελική στρώση. Η επιφάνεια μπορεί να τριφτεί πριν την εφαρμογή των βερνικιών αναλόγως το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Εφαρμόστε το μίγμα στο υπόστρωμα χρησιμοποιώντας μεταλλική επίπεδη σπάτουλα πιέζοντας την επιφάνεια. Εφαρμόστε το δεύτερο χέρι όταν το πρώτο έχει στεγνώσει. Αν υπάρχει κίνδυνος ρηγμάτωσης του υποστρώματος εφαρμόστε μια καθολική στρώση υαλοπλέγματος καρέ 4×4 160 gr. ενσωματωμένη στην πρώτη στρώση του κονιάματος. Στη συνέχεια εξομαλύνετε την επιφάνεια με την μεταλλική σπάτουλα για την τελική επιπέδωσή της.

Μετά την εφαρμογή του, το BAU-RESINA πρέπει να ωριμάσει με ειδική αγωγή ιδιαίτερα όταν η εφαρμογή γίνεται με υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος ή όταν έχουμε μεγάλη ροή αέρα. Η υπερβολικά ταχεία εξάτμιση του νερού του μείγματος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των αντοχών και της σκληρότητας της τελικής επιφάνειας ή και να δημιουργήσει ρωγμές στην επιφάνεια λόγω της πλαστικής συρρίκνωσης του υλικού. Για την αποφυγή του παραπάνω φαινομένου, ψεκάστε με νερό την επιφάνεια 6-12 ώρες μετά την εφαρμογή και επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 4-5 ώρες για 2-4 μέρες. Ενναλακτικά, μετά από 6-10 ώρες από την εφαρμογή του υλικού εφαρμόστε το πρώτο χέρι βερνίκι BAUSIL με βάση το νερό. Εφαρμόστε τουλάχιστον 2 χέρια το κάθε χέρι πριν στεγνώσει τελείως το προηγούμενο και όχι λιγότερο από 200gr / m2  κατανάλωσης συνολικά προσέχοντας να μην αφήσουμε σημεία στην επιφάνεια χωρίς βερνίκι. Για δάπεδα και για επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά εφαρμόστε και μια επιπλέον στρώση με το πολυουρεθανικό βερνίκι HARDOX PU . Το HARDOX PU θα πρέπει να εφαρμοστεί μετά από λίγες μέρες (τουλάχιστον 2-3).

*Αποφύγετε την εφαρμογή ημέρες με θερμοκρασία άνω των 30°C  και κάτω των 5°C . Αμέσως μετά τη χρήση, καθαρίστε τα εργαλεία εφαρμογής με νερό.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ: BAUER

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Κάντε Σύνδεση ή Επαναφορά Κωδικού
Συγκατάθεση cookie